Flora Draveng ArteNatura – Verksamhet

Jag har arbetat med trädgård och växter i över trettio år och har en gedigen utbildning inom området. I tjugo år har jag varit verksam som journalist, författare och fotograf med inriktning på trädgård. Bland uppdragsgivarna kan nämnas tidskrifter och bokförlag inom hela Norden, bl.a. tidskrifterna Allt om Trädgård, Hemträdgården, Haven, Norsk Hagetidend, Kotipuutarha, Puutarha och Viherympäristö samt bokförlagen Natur & Kultur, Bonniers, Nordiska museets förlag, Boksenteret och WSOY.

 

Jag har ett passionerat intresse för trädgård, fotografering, form och färg. I mitt arbete vill jag kombinera kunskap och estetik på ett kreativt och inspirerande sätt. Växterna jag fotograferar och skriver om odlar jag vanligtvis upp själv i min trädgård och i mitt växthus, som också fungerar som fotoateljé, men jag besöker gärna andras trädgårdar för att göra trädgårdsreportage. Jag har ett stort fotoarkiv med olika typer av trädgårds- och växtbilder. Bilderna är alltid försedda med korrekta vetenskapliga art- och sortnamn.

 

I början av min yrkesbana var jag i tio år verksam som trädgårdsforskare, universitetslärare och växtförädlare i olika nordiska länder samt i Japan och som avdelningschef vid Nordiska genbanken i Alnarp. Jag är invald medlem i Svenska Fotografers Förbund och Sveriges Författarförbund.